Restaurang- och servicebiträde - Ovanåker
Restaurang och Livsmedel
Kombinationsutbildning, 900 poäng
Kursbeskrivning
Restaurang- och servicebiträde är en utbildning för dig har ett intresse för mat och dryck samt vill arbeta inom storkök eller på restaurang. Det är viktigt att du är serviceinriktad och bra på att kommunicera med andra människor. För att klara utbildningen behöver du kunna hantera alla typer av livsmedel.
Det finns språkstöd för dig som inte har svenska som modersmål och du kombinerar utbildningen med SFI eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå, samtidigt som du får lära dig om hygien, ergonomi, livsmedel och miljö. Du får lära dig grunderna i matlagning, om allergier och specialkost. Du tränar de praktiska momenten i vårt metodkök och under APL-perioderna. Du får lära dig vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst.
Praktik på en arbetsplats ingår i utbildningen.?
Studieperiod 8 december 20225 - 11 september 2026. Studietakt 100%.
Studiestöd
Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning och kostnadsfri för dig som elev. Du betalar endast för din studielitteratur. Den berättigar även till studiestöd, läs mer på www.csn.se.
Ansökan
Bifoga betygskopior på eventuella tidigare studier. Utbildningen genomförs förutsatt att deltagarantalet fylls.
Ev. frågor besvaras av vägledningen i din hemkommun.
Förkunskapskrav
För att ha förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen krävs god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Utbildningen är sökbar för dig som godkända betyg från kurs C på sfi, om du har svenska som andraspråk, eller motsvarandes kunskaper.
Ämnes-/kursplan
KURSPAKET
Anmälningskod
REST-SERVBIT-O
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 1